Saturday, March 16, 2019

Rumah Sarapan

Tak ada plan pun nak breakfast luar harini, sebab mood malas datang untuk bersarapan. Lagipun memang kebelakangan ni selalu lunch terus (brunch). Tapi disebabkan tiba-tiba kakak call minta tolong untuk ambik dia dekat Perodua, awal-awal pagi, jadi dia ajak pergi breakfast terus.



Rumah Sarapan, Sungai Petani is our choice for today's breakfast. Memang dah lama teringin nak cuba, akhirnya ada rezeki jugak. Dari nama pun dah boleh agak, cafe ni terletak dekat kawasan perumahan. Lebih senang, bersebelahan dengan Parkson Taman Sejati. Kalau yang dari jauh, boleh keluar dekat highway PLUS Sungai Petani Selatan. Sangat dekat dan mudah dicari.



Roti Kukus Telur Sambal Bilis
RM4.50

My sister order roti ni, katanya sedap sebab sebelum ni dia dah pernah makan sini dan menu ni tersenarai dalam favorite customers.  Sedap! Sambal best, pedas-manis centu. Portion pun besar, alhamdulillah kekenyangan katanya 😂 



Humpty Dumpty Plate
RM5.50

sebab nama comel... 
toasted bread + half boiled egg + baked beans + cheezy wedges = It suits my taste really well! 😍 
Ada pulak kacang panggang, memang menawan hati betul 💖 Dalam menu include hashbrown bukan wedges tapi mungkin jugak sebab waktu sampai situ dah nak dekat 11 pagi, mungkin habis tapi masih puas hati. Nampak macam sikit atau banyak? Tapi portion pun besar jugak bagi aku.


IndoMee Special
RM6.50
if I'm not mistaken

indomee always in list of favourite! Seperti yang dijangkakan, akan sentiasa sedap. Yang ni kongsi sebab order lambat, makan dua orang pun banyak.


Overall

puas hati dengan makanan, portion, tempat pun selesa 👍 Harga sangat berpatutan dan sangat kena dengan jiwa serta perut.

★★★★★

do you notice that this is my first post of foods...? 👀
I don't really great or have that ideas to describe but I will try my best for the next post about it!


__________


D e t a i l s ;

📍
C 182, Lorong 12, Taman Sejati Indah,
08000 Sungai Petani, Kedah.

📞
012-482 2957

Business Hours ;
7.30 AM - 11.30 AM
Closed on Tuesday

Facebook Page (here)
Instagram (here)

8 comments:

  1. that roti kukus with sambal looks delish !! :D

    ReplyDelete
  2. kalau terlajak ke SP pepagi boleh terjah ni. roti kukus tu epic nampak =D

    ReplyDelete
  3. nampak sedappppppppp, kena pergi rasa ni :P

    ReplyDelete
  4. Nampak sedap semuanya. Terliur. Boleh pi nanti :)

    ReplyDelete

thankyou for spread the love!