Saturday, March 16, 2019

Rumah Sarapan

Tak ada plan pun nak breakfast luar harini, sebab mood malas datang untuk bersarapan. Lagipun memang kebelakangan ni selalu lunch terus (brunch). Tapi disebabkan tiba-tiba kakak call minta tolong untuk ambik dia dekat Perodua, awal-awal pagi, jadi dia ajak pergi breakfast terus.



Rumah Sarapan, Sungai Petani is our choice for today's breakfast. Memang dah lama teringin nak cuba, akhirnya ada rezeki jugak. Dari nama pun dah boleh agak, cafe ni terletak dekat kawasan perumahan. Lebih senang, bersebelahan dengan Parkson Taman Sejati. Kalau yang dari jauh, boleh keluar dekat highway PLUS Sungai Petani Selatan. Sangat dekat dan mudah dicari.



Roti Kukus Telur Sambal Bilis
RM4.50

My sister order roti ni, katanya sedap sebab sebelum ni dia dah pernah makan sini dan menu ni tersenarai dalam favorite customers.  Sedap! Sambal best, pedas-manis centu. Portion pun besar, alhamdulillah kekenyangan katanya 😂 



Humpty Dumpty Plate
RM5.50

sebab nama comel... 
toasted bread + half boiled egg + baked beans + cheezy wedges = It suits my taste really well! 😍 
Ada pulak kacang panggang, memang menawan hati betul 💖 Dalam menu include hashbrown bukan wedges tapi mungkin jugak sebab waktu sampai situ dah nak dekat 11 pagi, mungkin habis tapi masih puas hati. Nampak macam sikit atau banyak? Tapi portion pun besar jugak bagi aku.


IndoMee Special
RM6.50
if I'm not mistaken

indomee always in list of favourite! Seperti yang dijangkakan, akan sentiasa sedap. Yang ni kongsi sebab order lambat, makan dua orang pun banyak.


Overall

puas hati dengan makanan, portion, tempat pun selesa 👍 Harga sangat berpatutan dan sangat kena dengan jiwa serta perut.

★★★★★

do you notice that this is my first post of foods...? 👀
I don't really great or have that ideas to describe but I will try my best for the next post about it!


__________


D e t a i l s ;

📍
C 182, Lorong 12, Taman Sejati Indah,
08000 Sungai Petani, Kedah.

📞
012-482 2957

Business Hours ;
7.30 AM - 11.30 AM
Closed on Tuesday

Facebook Page (here)
Instagram (here)

Tuesday, March 12, 2019

kuat


kuat kau tak terduga
itu yang mampu dikata
terpancar setiap darinya

penuh dan sentiasa dengan senyuman
menutup segala mata mereka
serta rapat ditutup perasaan sendiri

"engkau kuat," kata mereka.

takkan ada yang memahami
kecuali yang melalui.

cukuplah untuk tahu
senyuman dan kuat yang kalian lihat ini
hanya untuk yang membesarkan aku
agar tidak risau anak bongsunya ini

aku baik-baik saja.
mungkin

andai sentiasa menunjuk lemah
aku tak akan mampu untuk mengukir senyum
aku tak akan mampu melalui hari demi hari.

andai aku berkongsi kisah hidup
sentiasa bergenang air di kelopak mata
akan aku pinta sentiasa bahu untuk melepas setiapnya bebanan hati
hidup tak akan seperti sedia
hanya diam seribu bahasa.

aku juga ada lemah terkadangnya.

kerna aku tahu yang aku kuat,
jadi aku sedia melangkah,
walau ada durinya,
harus tetap kuat,
kerna itu sahaja pilihan buatku,
kuat.





nota;
maaf kerana lama menyepi.
doa yang baik-baik sahaja, buat apa pun.

Thursday, January 24, 2019

you can do it


note of the day by @zulianaeusoff





pre-chorus:
So I stay awake
Wondering
If leaving is a big mistake?

chorus:
I tried to make you look for me
To be your everything
Oh what else should I do
To make it through to you?
You are unthinkable
Almost impossible
Oh there's nothing left in me
So I let my eyes speak


_______
Here's to the ones who are underappreciated by their partners, who need to realize and who needs a slap on their faces—that they should just chow. Tak ada manusia yang benar sanggup berubah 100% untuk kau hanya sebab kau sayang dia dan kau dah curahkan segala isi hati jiwa raga kau kat dia. Know your worth.

Jangan putus berdoa dekat Allah. He's the Almighty, He hears, He listens and He knows everything you mumble and feel in that heart of yours.

_______
Somehow it just makes me feel better. It is part of Allah's perfect plan for each of us. Every single thing that happens, there must be a reason behind it. Go through it with your braveness and I know you can 😉

Tuesday, January 22, 2019

sad love #1



The chances that I have are limited, short and it is...sad. The last one before you're gone—for good. Fresh moment that I remember, the video call—I am smiling widely like nothing happens. Just to make sure that you are in great condition as you're so ready and determined to face the future that you've choose to go through. "To a better future," you said. Time flies too fast, we look at each other like we're not going to meet anymore, it is...sad. The atmosphere—calm, mostly it feels like the weather is comforting me. I smile again.

But, deep inside, I am weak. The future might be beautiful but to go through, it might be scary.

"Don't leave me..."

"I'm sorry, love..."

Ah, I hate hearing that. The fact that he is apologizing for the past few days. It is scaring me.

The messages...I am speechless. I couldn't reply to it.

"I need you to support me, my love. I am deeply sorry. For leaving you alone and for asking you to wait. I know it is going to be hard. But I also know this great woman would be strong enough to go through all of this. You might cry, you might scream out loud, looking at our pictures and the memories that we've created...I know you, but you can. My love can do this, right?"

All the clouds in me are raining 🌧
More messages—reminders from him; simple and lovely.

"I will be back, that's my promise. So I need you to wait for me."
.
.
.
.
.
"It is time for me to go..."

There's no more way to stop him.
He's leaving.
He left.



and here, I'll be waiting for you.





🍁
"One piece of film, I will remember you as warm spring."